Friday, 1 April 2011

MY FUTURE NEIGHBOUR..


“Kak ngah nak tahu satu cerita tak? Mesti awak  suke punye..”

Aku pun dengan EXICTEDNYE pun suruh la mak aku cepatkan cerita yang mesti aku “suke punye” nye tu..

“Tahu tak Cik Ana ( jiran aku yang dulunye duduk sederet ngan rumah aku tapi dah pindah betul2 belakang rumah aku) nak pindah?”

“Tak tahu la pulak. Mak tak bagi tahu angah pun mane la angah nak tahu. Bile die nak pindah? Tapi tu ke berita baik nye?”

“Tak la..tahu tak lepas die pindah nanti sape duduk rumah diye?”

“Sape?”                                                                            

“Adik diye ngan Along”

..Bukan main senyum lebar lagi mak aku..hehehe

Aku pun ape lagi menjerit la kegeringan+keexcitednye+kegembiraan..ala senang cakap sume perasaan yang boleh datangkan rasa gembire sume ade la kat aku time uh..

“ Ye ke mak? Betul ke nie?”

“Adik diye bujang lagi tao..”

Tapi bukan ke dulu mak kate adik diye dah balik kampong tuk kahwin.?”

“Tak la.Mane ade.Adik diye sekarang keje kat Sarawak jadi juruteknik.Along pon da keje.”

“Wah!!Ye ke?Kaya tu mak sesuai betul jadi calon suami..hehehe..”

*Adik Cik Ana nie dulu penah duduk kejap ngan kakak diye nie dulu..Boleh tahan la rupe die..hehehe..(penyakit gatal aku da sampai.) Tapi beberape bulan  lepas tu aku da lame tak nampak die..ade gak aku tanye kat mak aku mane diye pegi.mak aku cakap diye balik tuk kahwin..aku ape lagi ade la frust sikit..hehehe..(sebenarnye tak pun).Pastu tetiba die nak balik sini balik nak duduk dekat rumah kakak die..dulu jaoh sikit la rumah die dari rumah aku.tapi sekarang dah dekat belakang rumah je..Wah..cam ade peluang je..nie boleh buat novel nie.tajuk die “CINTA JIRAN BELAKANG RUMAH” huhuhu…. Kalau ade buku nie dipasaran jangan lupe beli tao..hehehe : )

Korang bace post aku nie jangan engt bukan-bukan pulak..aku just main-main je..lagipun aku ngan mak aku memang cam nie..bukan-bukan cerita yang kiteorang jadikan topic tok berborak.sebab ngan kakak aku tak boleh sebab diye tak minat bende2 cam nie….bukan la nak cakap yang aku nie gatal ke ape..just nak cakap yang aku nie open minded sikit..hehehe..OPEN MINDED ke????tak la sangat pon just perangai aku nie cam budak-budak jerk..hehehe..kalau kat rumah nie mak aku je la yang rajin melayan aku..THANX MAK..SARANGHAE..     

2 comments:

  1. hehehe..bkan gatal la ika..bese la darah muda..huhu

    ReplyDelete