Sunday, 1 May 2011

Come On..




Nie aku ade nak kongsi sikit ngan korang sume..tak de niat nak perli sape-sape..
JOM BACA..
Orang kata couple haram..tak boleh couple..tapi ade orang kate kalau couple care baik maksudnye jaga batas dalam islam..tak bersentuh and tak buat perkara maksiat boleh bercouple..BETUL KE?maksudnye kalau couple cara islam..dibenarkan la..kira..lulus la..JOM BACA CITE NIE..meh..meh..


Satu hari ade seornag hamba ALLAH ni nak masuk islam.Alhamdulillah dengan izin Allah die jadi muslim..tapi die ade satu tabiat yang die tak boleh buang..iaitu..habit makan BABI yang dalam islam hukumnya HARAM..sebab die terlaly ketagih die amik keputusan bela BABI baru lahir dengan cara islam la kononnya..die bagi BABI tu makan halal maksudnye sejak kecik BABI tu die bagi makan makanan HALAL..yang BABI lain tak makan..biel die nak makan BABI tu die sembelih dengan cara islam..bagi die BABI tu HALAL dimakan sebab care dipelihara dan sembelih sama macam haiwan lain orang islam makan..BETUL KE????


Sebenarnye..kite semue dah tahu jawapannya kan..??BABI tu masih HARAM dan tak boleh makan walau ape care islam pun kite buat..nak bagi tau lagi..BABI tu HARAm walaupun disembelih dengan care islam..Same jugak kesnye dengan COUPLE..COUPLE still HARAM walau apa cara sekalipun..masih haram walau couple care islam..tak pegang-pegang semua..CONCLUSIONNYE..kalau dah HARAM...HARAM JUGAK..fikir-fikirkanlah ye..
*thank to my friend ynag bagi cite nie kat aku..kite sebagai orang islam kene la saling ingat mengingati antara yang lain..aku pon bukannya sempurna sangat..taapi same-sama lah kite berubah ke arah yng lebih baik dan diredhai ALLAH...   
   

No comments:

Post a Comment