Saturday, 24 September 2011

Perempuan 1

Hai semua post aku kali nie pasal perempuan.Wanita. Mesti tertanya-tanya kan nape post aku
 kali nie agak pelik (pelik ke?). agak la.. Sejak dua menjak nie aku asyik TERjumpa or TERbace
something yng dipost olah wanita2 (skema la plak) pasal heart broken.. Aku tak de la kisah sangat 
kalau dorang heart broken pasal something yang berfaedah macam result dorang fail (terasa sendiri pulak) hehehe..  Tapi yang buat aku macam kesian sangat sebab dorang heart broken pasal BF dorang..bukan BEST FRIEND but BOYFRIEND..i know perempuan nie kalau dah sayang someone..dorang akan sayang sangat2..bak kate “kau chenta mati aku..”. “Dialah lelaki yang akan jadi suami aku one day nanti”..Tapi pernah tak kita sedar yang lelaki nie xpon fikir macam yang kita fikir..Bagi dorang GIRLFRIEND lain WIFE lain.. Aku tak la kate semua lelaki macam tu tapi setakat yang aku pernah jumpe mcam nie la.. Dorang akan bagi janji macam :


FIRST BEFORE COUPLE:

L: Saya sayang awak sangat2..awk nak tak jadi awek saye?

P: Ye ke? Tak caya lah..

L: Kenapa pulak tak caye? Saya cakap jujur nie.

P: Ala..lelaki semua sama. Pandai cakap je.Tapi bile da bosan. Tinggalkan macam tu je.

L: Tapi saye tak macam tu.

P: Ye ke ? tapi awak pon lelaki jugak kan?

L: Saye tak same ngan dorang sebab. Saye sayang awak sangat2.Saye janji tak kan buat awak kecewa.


Nie la dialog yang common sangat kan? Aku reka sendiri je..hehehe…agak dialog cam dalam tv je kan?hehehe..

To be continued..


1 comment: